programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Aqua Park-uri #1: Aquapolis, Szeged

Incep o serie de articole despre parcurile acvatice de distractii pe la care am trecut. Locuind in vestul tarii, in Timisoara, am reusit sa ajung la mai multe parcuri de acest tip, fie in Ungaria, care e plina de ele, fie in Serbia. E inca primavara si strandurile acoperite sunt deocamdata singurele locuri in care te poti balaci. Daca strandul mai are si cateva topogane atunci distractia e asigurata. Primul despre care vorbim: Aquapolis Szeged – Napfényfürdő. 

Locatie si transport

Probabil ca o mare parte din locuitorii din vestul tarii il stiu si l-au vizitat deja. Din Timisoara se ajunge foarte simplu pe traseul Timisoara -> Sannicolau Mare -> Cenad -> Szeged (harta aici) si sunt doar 116 Km. In general, pentru toti cei din Romania e mai usor prin Cenad. M-am descurcat lejer prin Seghed cu software-ul de navigatie iGO pentru Android.

intrare

Costuri

Din Timisoara costul de transport este foarte mic, aproximat la o distanta de 240 Km dus-intors drumul costa undeva la 75 RON de masina, in functie de consum. Pretul biletului de intrare depinde de multe lucruri. Toate variantele le gasiti pe siteul strandului. Trebuie sa stiti ca se accepta legitimatie de student (carnet de student sau alt act doveditor) si ca pretul este redus in acest fel. In plus, exista anumite tichete pe care le cumparati si puteti intra doi pe un singur bilet. Intrebati la prieteni, agentii de turism sau cunostinte.

Ca idee, un bilet de o zi cu acces peste tot, pentru adulti, in weekend, costa 4200 HUF, adica aproximativ 60 RON.

Cum arata? Cum te distrezi?

Daca biletul vi se pare scump la inceput o sa va razganditi dupa ce ajungeti acolo. Distractia e pe cinste si toboganele sunt de toate felurile, mai rapide, mai lente, mai lungi si mai scurte. In plus, va puteti relaxa in unul din multele bazine cu apa termala de tratament, apa calda sau cu masaj. Cu alte cuvinte, Aquapolis e atat pentru tineri cat si pentru cei mai putin tineri. :mrgreen:

In total sunt peste 1000 de metri de tobogane, cel mai lung are 270 de metri si coboara de la o inaltime de 30 de metri, unde urci cu liftul. Sunt cateva tobogane si afara dar toata distractia este in interior.

Unde mananci?

Vestea buna e ca nu esti nevoit sa iesi afara din strand pentru a manca. Exista in zona interioara cat si in cea exterioara cateva localuri cu mancare. Vestea proasta e ca mancarea nu e foarte ieftina, o masa completa depasind 2000 de forinti, in conditiile in care in afara strandului mananci lejer cu 1000, 1200 de forinti.

Concluzie

Aquapolis Szeged – Napfényfürdő este un aqua park unde m-as mai duce, e frumos amenajat, e distractie si e relaxare intr-un sigur loc. In plus, e foarte aproape de Timisoara.

*poze luate de pe siteul strandului

« »