Am vazut ca primaria Timisoara a reusit sa termine pietonala de pe strada Marasesti. Lucru bun, zic eu, doar ca mai sunt cateva aspecte care te fac sa nu te poti bucura atat de bine de noua realizare a municipalitatii. Principala problema o reprezinta cladirile nereparate. 

Deschiderea a fost facuta cu mare mare fast acum trei zile, cu toate ca eu cred ca pietonala nu e gata. Ideea e ca daca te uiti in stanga si in dreapta strazii vezi doar cladiri distruse peste care doar timpul si-a lasat amprenta, nu si mainile zugravilor. Ai impresia ca toate stau sa pice pentru ca picura apa de pe ele si cade var. Ai zice ca nu au fost reparate niciodata, poate pe alocuri chiar e asa.

Atunci ma intreb: cum as putea merge eu relaxat pe noua pietonala cand stiu ca in orice moment m-as putea trezi cu o sufragerie sau un balcon metalic in cap? Problema asta nu e doar pe noua pietonala ci peste tot.

A doua problema e ca au trantit doar cateva banci, pe ici pe colo, cand pietonala e destul de mare si ar fi suportat mult mai multe. Azi la ora 14 foarte multe erau ocupate. Bancile sunt cumparate de Continental, deci ar fi putut cumpara cateva si primaria.

Daca vreti sa vedeti o pietonala facuta cum trebuie, aproape de Timisoara, mergeti in orasele din tarile vecine: Szeged, Budapesta, Novi Sad. In toate, casele sunt renovate, pietonalele lucesc si sunt pline de banci.