programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Mi-ar placea sa traiesc din blog

Numai din blog. Serios! Sa stau toata ziua pe Google Reader si sa astept stiri interesante, sa le dau apoi calde la publicul nostru. Evident, cand zic blog ma refer la Arena IT, proiectul meu de suflet. Nu visez la salarii de mii de euro, dar sa am cat imi trebuie pentru un trai sanatos.

Exista deja cateva exemple de oameni din Romania care traiesc din scris pe blog. Practic, eu cunosc sigur doi: Zoso si Arhi. Care traiesc doar din blog. Cred ca mai sunt si altii, ma gandesc la oamenii de la urban.ro (fostul monden.info, primul blog vandut in Romania) sau cei de la laptopnews.ro. In rest, multi cred ca sunt ca noi, castiga din blog dar n-ar putea trai decent din asta. Deci mai fac si altceva pe langa.

Mie mi se pare greu sa poti sa traiesti dintr-un blog, cel putin pentru moment, in Romania. E cu atat mai greu daca blogul e colectiv, ca totul se imparte la numarul de editori, si daca n-ai pe nimeni cu reputatie in spate, sa-ti faca reclama.

Altfel, cred ca avem bloguri bune pe la noi, nu multe, dar avem. Din pacate multi se lasa prea repede. Ca idee, in ianuarie Arena IT implineste 5 ani de existenta.

Ma mai intreb si daca as putea sa-mi gestionez atat de bine timpul incat sa fac ceea ce ziceam in primul paragraf. Adica sa nu lenevesc. Cred ca lenea e cel mai mare dusman atunci cand esti propriul sef…

 

« »