programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Despre locuitul in camin

In ultima vreme am tot vorbit cu prieteni/prietene despre locuitul in camin. S-au ivit diferite ipostaze in care eram intrebat daca imi place sa stau in camin. La toti le-am raspuns ca da, imi place sa locuiesc in camin. Exista, totusi, avantaje si dezavantaje atunci cand stai in camin.

Avand in vedere ca-mi place este clar ca, cel putin deocamdata, avantajele cantaresc mai mult decat dezavantajele.

Este bine sa locuiesti in camin pentru ca:

Nu stai singur. Am prieteni care stau in chirie si pe care nu-i vad cu saptamanile. Aici, in camin, stau cu oameni dragi mie. Este adevarat ca in anul intai situatia nu a fost la fel de roza dar intre timp lucrurile s-au schimbat. Daca e sa poti alege cu cine sa stai in camera de camin atunci recomand experienta.

Te plictisesti mai rar. Oricand se gaseste ceva de facut daca ai un moment de plictiseala maxima. Din trei-patru colegi de camera sigur gasesti ceva de facut impreuna cu cel putin unul dintre ei.

Razi, te simti bine. Este inevitabil sa razi in camin. In camin se nasc maximele studentesti, in camin se promoveaza toate porcariile de pe YouTube, in camin se fabrica cele mai nebune poze pentru FaceBook.

Este ieftin. Probabil cel mai puternic avantaj este pretul. Este foarte ieftin sa stai in camin. Nici in gara nu te tine nimeni cu 100 RON pe luna. 🙂

Totusi, exista si dezavantaje. Unele destul de enervante, cateodata. Cu unele te obisnuiesti, cu altele… niciodata.

N-ai baia ta, chiuveta ta si locul tau unde sa poti sa mori in pace. Daca vrei cateva momente de liniste este cam greu sa le gasesti in camin. Daca nu stai in camin de doi n-ai chiuveta in camera, asa ca trebuie sa mergi la baie de 10 ori pe zi pentru diferite nimicuri.

Probabilitatea sa fi distras de la facut lucruri importante creste cu 1000%. Nu exista sa nu se gaseasca cineva sa te scoata din ale tale. Mai cu un banc, cu o gluma, cu injuratura, un tipat, orice te poate scoate din starea concentrare. Totusi, exista sala de lectura. Acolo ai sanse sa inveti. Teoretic. Practic, daca mergi acolo tot cu prietenii din camera sansele sa inveti ceva scad drastic.

Nu poti sa faci ce te taie capul. Daca eu vreau sa ascult muzica tare, Gigi vrea sa doarma, Gogu vrea sa manance si Teofil sa-si aduca prietena in camera ganditi-va ce iese.

Baile locul unde studentul isi bate joc cum stie el mai bine. Acolo isi arata studentul adevarata lui valoare. Cand incearca el, din rasputeri, sa trimita mazarea prin scurgerea de la chiuveta sau carnatul prin cea de la toaleta. Evident, chiar daca incercarile lui sunt supra-omenesti acestea sunt lipsite de reusita. Asa a scos din uz, pentru minim o zi, o chiuveta si o toaleta. Daca m-as apuca sa va povestesc tot peisajul dintr-o baie de camin n-ati mai citi blogul meu.

In chirie cu prietenii? Sigur ca da!

Mi-ar placea sa stau intr-un apartament de trei-patru camere cu prietenii. Sa aibe fiecare camera lui, sa avem WC-uri normale si dusuri cu presiune. Din pacate inca nu-mi permit asta, asa ca aspir la un loc intr-un camin de doi pentru anul viitor.

Oricum, exista si camere de camin foarte misto. Completarile, atat la avantaje cat si la dezavantaje, sunt binevenite! 🙂

« »