programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Mr. Robot (2015): primul serial bun despre tehnologie

Eu sunt IT-ist si, de aceea, imi este tare greu sa ma uit la filmele/serialele in care se aduce cat de putin vorba despre tehnologie fara sa rad sau, mai rau, sa ma intristez. De ce? Pentru ca de obicei fazele despre tehnologie sunt foarte proaste si n-au nicio legatura cu realitatea. 

Mr. Robot este un serial in care tehnologia este una dintre ideile principale care stau la baza desfasurarii actiunii. Doar ca nu vedem ecrane negre cu scris verde fara nicio logica, nu vedem informaticieni care fac absolut orice doar din tastatura, fara mouse, si nu auzim replici idioate – repet, daca esti IT-ist.

Insa, pe langa acestea, Mr. Robot nu este doar un serial despre tehnologie, ci mai mult unul despre psihologie, despre drama si crime. Nu este un serial usor, de duminica, dimpotriva, e unul care-ti pune la incercare mintea si-ti da idei la fiecare pas.

Desigur, ca orice alt film are si momente previzibile de care multi vor reusi sa se prinda inca de la inceput, chiar daca ceea ce va urma sa se intample se va intampla in ultimul episod.

Dar, repet, este un serial bun, pe care-l recomand, mai ales ca primul sezon e gata, deci puteti sa faceti un maraton de cateva zile. 🙂

« »