programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Uber in Timisoara: cum este, masini, soferi, preturi

In ultimele saptamani serviciul de ride sharing Uber, adica o altfel de taximetrie, s-a lansat in mai multe orase din Romania, printre care si Timisoara. Am anuntat asta la vremea respectiva pe ArenaIT. Doar ca acum m-am gandit sa scriu un articol, pe care-l voi actualiza cu fiecare ocazie, despre situatia Uber in Timisoara: daca se gasesc masini, cum si de care sunt, cum se circula, cat costa si asa mai departe.

Ceea ce nu vreau sa discut in acest articol, desi voi sunteti liberi sa o faceti in comentarii, este despre legalitatea serviciului. Sunt zeci de articole pe tema asta care spun cam tot ceea ce se putea spune si care tin atat partea taximetristilor cat si partea Uber.

Uber gratuit in Timisoara

Daca vreti sa incercati Uber in Timisoara, folositi codul dariusj591ue sau acest link pentru inregistrare. Atat voi cat si eu vom primi o cursa gratuita in valoare de maxim 15 de lei.

6 decembrie 2016: prima incercare

Am vrut sa iau un Uber la plecare de acasa, nu am gasit. Desi aplicatia imi spunea ca o masina ar putea veni in 8 minute, dupa ce am facut comanda nu mi-a gasit niciun sofer in aproximativ 2 minute, asa ca am renuntat. Am vrut sa plec de langa Iulius Mall, deci din zona centrala.

6 decembrie 2016: prima cursa

La vreo ora si ceva dupa, am cerut o masina langa Opera. Masina a ajuns in vreo 7-8 minute desi initial imi spunea ca va ajunge in 5. Am dardait putin de frig. A venit un Renault Symbol (Clio) foarte ingrijit si in care mirosea bine, cum ar trebui sa fie orice masina care transporta oameni.

Soferul mi-a spus ca au cerere foarte mare si ca el este aici pentru a promova serviciul, fiind venit din Bucuresti, pana cand se inscriu suficienti soferi. Majoritatea sunt part-time si ies cu masinile abia dupa serviciu. In orice caz, exista cerere foarte mare.

Am intrebat despre reactia taximetristilor. Se pare ca au aflat, nu sunt bucurosi, nu le convine, insa inca n-au facut scandal.

Am facut o cursa de 2.46 km care a durat 6 minute si 31 de secunde si a costat 8.03 lei.

10 decembrie 2016: a doua cursa

Am mers cu Ford Focus ingrijit, model 2007+. Masina a ajuns destul de repede, in 5-6 minute si s-a respectat timpul estimat initial.

Nu am vorbit mare lucru cu soferul iar cursa care a fost 7 lei, ca n-am trecut de pragul minim. Totul a decurs bine.

20 decembrie 2016: a treia cursa

Din nou un Renault Clio, dar altul fata de cel precedent. De data aceasta a fost un tanar student din Arad care face non-stop asta cand nu e la facultate. Facuse peste 90 de curse in doua saptamani.

El mi-a spus ca stie ca sunt 12 masini in Timisoara. Eu stiam de vreo 25. Ideea e ca am chemat 3 Uber-uri la ora 23 la aceeasi adresa (Zona Balcescu) si au venit.

Soferul foarte in regula, masina la fel. Am platit 10.43 lei pe o cursa care a durat 8 minute si a avut 3.5 km.

20 ianuarie 2017: a 4-a cursa

Am mers cu un Opel Vectra break de prin 2003, cam asa, pe benzina. Insa va spun, era foarte ingrijit si nu-si arata varsta. Soferul a fost foarte ok si… cam atat. Masina a venit repede.

21 ianuarie 2017: a 5-a cursa

A venit un Audi A6 break de prin 2010-2011. Soferul era un baiat (student probabil) de treaba caruia ii placea sa conduca, cred eu. Am asteptat vreo 10 minute in frig dupa el (cu vreo 5-6 mai mult decat trebuia) pentru ca tipele din cursa precendenta nu gaseau locatia dorita. Dar si-a cerut scuze pentru intarziere.

22 ianuarie 2017: s 6-a cursa

Masina a fost un Opel Astra Clasic. La fel, foarte ingrijit. Soferul de treaba. Am aflat ca a inceput sa se invarta roata: oferta e mai mare decat cererea. Sunt foarte multe masini Uber in Timisoara deja.

22 ianuarie 2017: a 7-a cursa

Hyundat Santa Fe. Scaune de piele, caldura inauntru si un sofer foarte prietenos. Ne-a intrebat daca vrem apa plata sau bomboane, le avea in portiere. Ne-a intrebat si daca vrem sa ne incarcam telefonul. Am ramas complet uimiti, pentru ca a fost primul care a facut treaba asta, desi cursa urma sa dureze nu mai mult de 5 minute.

27 ianuarie 2017: a 8-a cursa

A venit un Passat mai vechi, pana in 2003, destul de neingrijit (nu neaparat murdar) dar care mergea bine. Soferul a facut o boacana in trafic dar si-a cerut scuze. A venit repede sa ne ia, dar pe harta era blocat in sensul de la Marasti, bine ca m-am gandit sa-l sun. A fost prima data cand nu mergea localizarea pe Uber. El a spus ca a mai avut probleme, deci probabil era de la el.


Cum spuneam, voi actualiza permanent acest articol. De asemenea, va invit si pe voi sa va impartasiti experienta cu Uber in Timisoara.

« »