Ieri am fost intr-o mica excursie pe Clisura Dunarii, o excursie pe care o recomand tuturor pentru peisajul extraordinar pe care-l are de oferit. Poate voi reveni cu un articol si despre asta. Revenind la subiect, langa Berzasca am dat peste bungalourile din poze, lucru care m-a facut tare curios. 

Am oprit masina in a doua secunda dupa ce le-am vazut, pentru ca arata foarte-foarte tare! 🙂 Am facut niste poze, ne-am uitat la ele pret de cateva minute si am plecat, pentru ca desi drumul spre ele nu era blocat, avea la inceput doua semne cu „Accesul interzis”.

Locul parea abandonat, doar un catel amarat si slab mai era pe acolo. In rest nimeni. Ce-i drept, era sambata, dar chiar si asa nu parea sa se fi miscat ceva in zona de ceva timp.

Ajuns acasa, am inceput sa fac niste cautari despre proiect, care se pare ca este unul realizat pe fonduri europene de catre un investitor privat. In total, proiectul isi propune sa puna „pe picioare” 30 de casute pe apa care vor forma un sat lacustru. Pentru inceput vor functiona doar primele 15 bungalouri, care vor constitui insula Egreta, urmand ca investitia sa continue pana cand e terminata si insula Pelicanul.

Bungalouri-Dunare (4)

Pe pancarta proiectului data de finalizare era data ca fiind 3 mai 2015, insa ultimul articol despre subiect a aparut in 18 iulie 2015 si spunea ca satul se va deschide in luna septembrie 2015. Din pacate, suntem in luna iunie a anului 2016 si proiectul nu e finalizat nici pe jumatate. Ba mai mult, nu stiu daca se mai lucreaza la el.

N-am mai gasit nicio alta informatie despre proiect, iar pe pagina Proiecte Structurale nu e mai nimic, in afara de valoarea proiectului si de faptul ca e nefinalizat, ceea ce stim deja.

Este un proiect foarte fain, care sper din suflet sa nu fie abandonat. Ramane de vazut.

UPDATE: N-au trecut nici cateva ore de cand am publicat articolul ca am primit deja primele informatii. Se pare ca proiectul nu e mort si ca se va deschide probabil, partial, in vara asta. 🙂 Daca aflu mai multe informatii le voi adauga la articolul asta.

Pozele sunt luate de aici. Informatiile din alta parte.