In Timisoara, conform unui reportaj din 2013, exista (cel putin) 38.000 de metri patrati de parcari ecologice. Problema e ca cineva si-a umplut buzunarele transformand acele spatii in parcari ecologice dar nimeni nu are de castigat de pe urma lor, pentru ca sunt facute prost si lasate de izbeliste.

washme-parcari-ecologice-timisoara

Asa zisele parcari ecologice sunt fie surse imense de praf, atunci cand pamantul e uscat, fie de noroi, atunci cand ploua. Si nu conteaza unde anume te uiti, e aceeasi situatie peste tot. Imi vin acum in minte parcarile ecologice din Complexul Studentesc (intre caminele 12 si 17), cele de pe langa cimitirul din Calea Sever Bocu sau pe cele dintre blocuri. Insa absolut toate sunt la fel.

Una dintre cele mentionate mai sus o folosesc si eu destul de frecvent. Nu vreti sa stiti cum arata o masina lasata doar doua zile intr-o astfel de parcare, pe marginea unui drum foarte circulat, ati putea spune fara niciun dubiu ca e abandonata. Sunt chiar bucuros daca mai vad ceva prin geamuri atunci cand incerc sa ies din parcare, cu spatele, in drumul pe care circula o gramada de masini.

Este si mai trist ca s-a semnalat problema iar oficialitatile stiu despre ea. De atunci au trecut doi ani de zile si nimeni n-a facut nimic.