Dupa ce am prezentat Aquapolis-ul din Szeged, Unguaria, si Petroland-ul de langa Novisad, Serbia, urmeaza Hungarospa, situat in Hajdúszoboszló, Ungaria, continuand seria articolelor despre aqua park-urile pe la care am trecut. 

Dintre toate cele vizitate de mine, si mai vreo 4-5 la activ, acesta e cel mai mare. Ungurii se lauda pe site-ul strandului ca ar fi cel mai mare din Europa si este posibil sa fie asa, pentru ca e imens. Haideti sa luam pe rand informatiile importante, ca de obicei.

Locatie si transport

Hungarospa, Hajdúszoboszló, se afla la o distanta de ~252 Km fata de Timisoara. Am mers cu masina pe traseul Timisoara – Arad – Chisineu Cris – Oradea – Hajdúszoboszló. Drumul este destul de aglomerat dar este bun. In urma cu cativa ani era groaznic, deplorabil, de plans. Acum e chiar foarte bun, cand am mers noi, in vara trecuta, era proaspat asfaltat, nu apucasera sa-l linieze asa ca la intoarcere, pe noapte a fost putin mai ciudat. Insa acum cred ca e si liniat si, sa speram, la fel de bun.

Am facut in jur de 3:30 – 4 ore, cu tot cu opriri. Pe drum puteti face o oprire si prin Oradea, centrul lor e destul de frumos pentru o plimbare. iGO pentru Android ne-a dus foarte bine prin Hajdúszoboszló.

Costuri

In comparatie cu strandurile prezentate anterior aici distanta e mai mare fata de Timisoara, deci costul de transport e un pic mai mare. Insa intrarea la strand nu e scumpa. Pentru studenti e in jur de 22 RON pentru intrarea pe strandul mare, pentru adulti este 27 RON. Daca vreti sa intrati la topogane sau la strandul acoperit atunci trebuie sa mai platiti. De exemplu, intrarea la topogane pentru o zi intreaga e 2900 forinti si pentru doua ore, dupa ora 16, este 2100 forinti. Nu exista reduceri.

Mai multe detalii, despre toate preturile, gasiti pe pagina lor. Ideea e ca se intra pe strandul mare, in aer liber, dupa care se intra mai departe unde se vrea, platindu-se suplimentar.

Cum arata? Cum te distrezi?

Strandul de afara e foarte mare. Are o groaza de bazine, cu apa calda, apa termala, de inot, bazin cu valori, bazin mediteranean unde sunt valuri aproape ca la mare. Tot ce vrei, te poti distra de minune. La topogane n-am ajuns, din pacate, dar planuiesc asta. Sunt destule din ce am vazut, si normale si cu colaci. Pana la anul vor sa mai faca inca sase topogane noi, asemanatoare cu cele de la Petroland si alte piscine, mai multe aici.

Unde mananci?

Pfff. Probleme cu mancarea sigur nu o sa aveti. Fie ca vreti mancare calda, langosi, inghetata, sucuri, clatite, orice! E plin de terase si chioscuri pe acolo. Am mancat un gulas traditional de sta matza-n coada. Langosii sunt la fel de buni si vanzatorii daca nu stiu engleza stiu romana, daca nu stiu nici romana te intelegi cu mainile. 🙂 Mancarea are pret bun, cu 15-20 ron te saturi cu siguranta.

Concluzie

Hungarospa, Hajdúszoboszló este un loc frumos si mare, ai de toate, tot ce vrei, pentru toate gusturile. Distractie, liniste, relaxare, mancare, bautura, tot! E un loc unde m-as mai duce, cel putin o data. Am si stat o noapte acolo la Zsuzsa Apartman, cu 100 RON / noapte / camera. Recomand. Mai jos aveti o prezentare video, mai multe aici.

*poze luate de pe site-ul oficial