Continui seria articolelor despre aqua park-urile prin care am umblat in ultimii ani. Urmatorul pe lista este cel de la Petroland, langa Novisad, Serbia. Am fost vara trecuta acolo si mi-a placut, insa pot sa spun ca n-as mai merge in curand, o sa va dati seama pe parcurs de ce.

Locatie si transport

Plecand din Timisoara cel mai accesibil drum e prin Jimbolia, pe ruta aceasta. Sunt in total 175 de kilometri dar cu un numar minim de opriri ii vei face in 3 ore si jumatate, sau chiar 4 ore. Asta pentru ca in Serbia sunt limite de viteza peste limite de viteza. De 80 Km pe ora, de 60 sau chiar de 40 Km/h. Pana la Novisad am mers doar cu viteza a 4-a, nedepasind 90 Km/h.

In plus, la vama veti sta minim 10 minute, daca nu e nimeni in fata voastra, pentru ca vamesii sarbi va vor scana si verifica toate actele: buletine si actele masinii.

Strandul e cam la vreo 30 Km de Novi Sad catre Petrovac. Se vede de pe drum, pe dreapta.

Petroland-Panorama

Costuri

Din Timisoara aveti 350 Km dus-intors, fara alte plimbari. Nu o sa consumati mult combustibil pentru ca daca respectati limitele de viteza o sa aveti un consum mediu mic de tot. Eu, cu 1.5 dci, am scos 4% consum mediu pe drumul asta. Adica am consumat, cu indulgenta, 16 litri de motorina, deci vreo 100 RON, maxim. Impartit la patru oameni in masina, 25 RON de persoana, dus-intors.

La intrare in strand ti se acorda reducere de student, e important sa aveti un card de student sau un carnet de student la voi. Chiar daca nu le-au verificat au vrut sa le vada. Preturile le gasiti aici, insa deocamdata nu sunt puse pe 2013. Din ce imi aduc aminte n-a fost mai mult de 30 RON.

Cum arata? Cum te distrezi?

Va spun sincer ca arata mai bine in poze decat in realitate. Cand ajungi acolo te simti putin in mijlocul pustietatii, mai ales daca urci pana sus la un topogan. Dar n-arata rau, iarba e frumoasa, e curatenie, apa e curata si se vede ca strandul e nou, fiind deschis in 2011.

Sunt suficiente topogane, senzatia pe ele e faina. Pacat ca, in general, sunt scurte si cam ai de stat la coada ca sa te dai pe ele. Noi stateam cam 10 minute la fiecare, in conditiile in care strandul nu era nici pe jumatate plin.

Au si topogane pe care te dai cu colacul, doi intr-un colac sau doar tu, fara colac. 🙂

mai multe poze aici

Unde mananci?

Daca iti este foarte foame atunci poti sa mananci in incinta strandului. Au tot felul de mancari fast food de la cartofi prajiti la shaorma, hot dog si alte cele. Preturile nu sunt mari. Din cate imi aduc aminte poti sa te saturi cu echivalentul a 15 – 20 RON.

In cazul in care nu esti chiar lihnit atunci poti sa mergi sa mananci in Novi Sad, cam la aceeasi bani, insa ai parte de meniuri mai variate.

Petroland-6

Novi Sad merita vizitat

Orasul Novi Sad e frumos. De sus din cetate se vede frumos Dunarea iar centrul vechi e renovat si amenajat. Te poti plimba in voie si ai ce vedea. Asa ca daca ajungeti pe la strand puteti pleca un pic mai devreme si sa vizitati orasul. Mai multe pe Wikipedia.

Panorama_of_Novi_Sad

Concluzie

Strandul e per total frumos si distractiv. Din pacate se ajunge greu acolo si daca vrei sa mergi de dimineata pana seara vei pierde jumatate de zi pe drum. Altfel, puteti sta o noapte in Novi Sad si nu veti simti asa de mult drumul. Mai mult, aveti ce vedea in Novi Sad, dupa cum va ziceam.