M-am dus astazi, de dimineata, pana la brutaria Prospero de jos, de langa sediul firmei la care lucrez. Mi-am cumparat 3 chestioare diferite pe care tipa de acolo mi le-a pus in pungi diferite. Atunci mi-am pus intrebarea: Trei pungi de plastic pentru cumparaturi de 5 lei sau mai putin, oare natura merita asta? 

Pungile alea de plastic ajung la gunoi. In cel mai bun, fericit, extraordinar caz ele se topesc si se recicleaza. Cel mai des ajung la gropi de gunoi de unde sunt impachetate cu restul gunoaielor si sunt duse la incinerat. No, ganditi-va si voi cate pungi se irosesc astfel, fie de plastic, fie de hartie. Cat petrol se foloseste aiurea, cati copaci se taie degeaba si cat fum ajunge in aerul pe care-l respiram pentru ca noi, cumparatorii de zi cu zi, sa putem sa ne ducem confortabil produsele.

Oare ar fi asa de greu sa mergem cu punga-n ghiozdan si sa nu mai cerem pungi pentru chiar orice? Sau sa rugam vanzatoarele sa puna totul intr-o punga? Nu cred, e doar un exercitiu de vointa. Atat.