Recent mi-am schimbat jobul si, de atunci, merg doar cu bicicleta la locul de munca. Asta pentru ca sediul companiei e intr-un business center langa care nu ai loc de parcare. Ori n-ai, ori e 4 lei pe ora, minim. 9 ore pe zi, 20 si ceva de zile pe saptamana… as lucra pentru parcare. Mai ramane mersul pe jos sau cu transportul in comun… 

Cu tramvaiul trebuie sa ma deplasez pe jos aproximativ 10 minute, unde astept tramvaiul, poate vine in 5 minute, sau poate in 20. Dupa care el, tramvai, mai face minim 15 minute pana in Piata 700. Adunand pierzi minim 30 de minute pe drum. Altfel, vara in tramvai poti sa-ti iei gelul de dus cu tine, ca poti trage o baie pe cinste. Timp: Cost: 5 lei dus intors, timp: 30 de minute.

Pe jos, ca si asta e un mod de transport, fac minim 25 de minute si maxim 30 de minute. Daca e cald iti este cald pe jos, te bate soarele in cap si caldura asfaltului se ridica spre picioarele tale. Te simti ca in cuptor. Cost: zero lei, timp: ~30 de minute.

Cu Bicicleta. Fac minim 7 minute, daca ma agit, maxim 15 minute, mers de plimbare. Nu imi este asa cald ca si pe jos, nu fac baie ca si in tramvai dar daca am un ghiozdan o sa ajung putin ud pe spate la destinatie. Oricum, in 5 minute se rezolva problema asta. Cost: zero lei, timp ~10 minute.

Cu masina. N-ai cum sa ajungi sub 15 minute, apoi, pentru ca nu gasesti loc de parcare mai cauti minim 10 minute daca ai noroc. Parcarea e gratis doar daca nu o platesti, si risti amenda, altfel te costa 9 RON pe zi TelPark sau 4 lei pe ora la o parcare privata. Plus motorina pana acolo. Cost:  ~15 RON (TelPark+motorina), timp: ~25 minute.

Clar, bicicleta iese castigatoare. Problema ei e atunci cand e foarte frig sau cand ploua sau ninge. Dar daca te ambitionezi poti merge si pe zapada cu ea, pe ploaie nu e prea indicat. Mai jos inca o caruta de motive de ce bicicleta e mai buna. 🙂