programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Fa-ti treaba din camin, daca poti!

Fiind masterand profit sa mai stau inca un an in camin. Sper ca 2013 sa fie ultimul. Zilele astea sunt in concediu pentru ca schimb locul de munca, asa ca am mai mult timp sa lucrez pentru mine. Cum munca mea sa bazeaza pe o conexiune la internet care nu merge, pentru ca in camin netul e la fel de sigur si stabil ca vremea, va dati seama ce mult pot eu folosi de timpul liber. 

Problema internetului prost in camin e veche, de cand sunt in facultate. Cauzele ei au fost, din cate am vazut eu, doar cateva care se tot repeta. Pot sa enumar: oameni care-si faceau cascada din switch-uri proaste (in bucla) si blocau toata reteaua, tot felul de virusi care faceau trafic la greu, pentru e greu sa instalam un antivirus gratuit sau administratori de retea carora nu le pasa. Adaugam niste switchuri vechi si obosite, niste cablari proaste si asta e.

Ma tot intreb, e atat de greu sa faci o retea care da internet prin proxy sa mearga? Deci e vorba doar de 2 porturi deschise si de o retea cu cate un switch pe fiecare etaj din camin. Se pare ca da, e greu… ca altfel ar merge internetul acum.

Altfel, ma chinui sa ma dau pe internet cu Digi.Net Mobil care in Timisoara merge in genunchi, 500 Kbps e un vis frumos.

 

« »