programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Arca: un spectacol de teatru cum n-am mai vazut

Ieri am ajuns, din intamplare, cu bicicletele in Piata Operei – Timisoara. Acolo am vazut ca se pregateste un spectacol in aer liber, teatru parea sa fie. Era o scena si niste lumini in spate, nimic special la prima vedere. Dar totusi… 

Putin mai tarziu, atent fiind, am vazut ca in spate este si o arca, o barcuta, pe langa reflectorul principal. Am zis ca e de decor, dar nu era.

Spectacolul a inceput pe la ora 22 si a tinut cam 40-50 de minute. A inceput vesel cu dansuri si betii. Dar asta a tinut doar vreo 10 minute pentru apoi s-a dezlantuit nebunia.

N-a fost un spectacol de teatru cum ma asteptam, n-a vorbit nimeni nimic dar s-a inteles toata povestea, pe care n-am sa v-o spun pentru ca puteti sa-l mai urmariti si azi, deci nu vreau sa va stric cheful.

Actorii, din Polonia fiind, au jucat extrem de bine iar ce este si mai tare e ca totul se joaca prin public. Nu static. Da, se trece cu focul pe langa tine si cu ditamai arca.

Daca n-aveti timp sa ajungeti si astazi de la ora 22 in Piata Operei puteti sa urmariti jos cam cum e, sa va faceti o idee. Chiar e ceva inedit.

Piesa face parte din cadrul Festivalului European al Spectacolului Timisoara, mai multe aici.

« »