programator, specialist IT, pasionat de sustenabilitate

Revizorul

A fost greu pana am ajuns sa vedem „Suntem Happy„. Cu V. si cu M. am luat teapa de vreo trei ori, in trei saptamani diferite. Ne-am dat seama, dupa aceea, ca e inevitabil, trebuie sa ne facem rezervare. Dupa piesa cu cei fericiti am ajuns Marti, 1 Februarie, la „Revizorul”. Daca vreti ceva mai activ, mai agitat si cu o scenografie de exceptie atunci asta e pentru voi.

Ca atare, va sfatuiesc sa dati o tura pe la TNT (nu e bomba, e Teatrul National Timisoara) si sa va faceti rezervare cu cel putin o zi inainte. Altfel riscati sa patiti ca noi. Prima incercare: „nu mai avem bilete”, a doua: „Au venit de la Bucuresti niste oficilitati, nu se mai tine piesa asta, se tine alta, ne cerem scuze ca n-am updatat pe site”. Deci nu va incredeti in tehnologie, nu de alta, dar romanul nu stie sa o foloseasca.

Revizorul are o idee prea simpla sa o spun aici, ca as spune toata piesa de teatru. Dureaza cam doua ore si jumatate si e ceva deosebit. Scena si decorul nu e cum v-ati obisnuit, nu e doar o camera cu pereti din carton. Scenografia e foarte tare, se danseaza, se canta si se fac glume. In plus, mai sunt si ceva efecte speciale pe acolo. De exemplu, la inceputul piesei ploua… cu apa. Pe bune!

V-am spus destule, mergeti sa vedeti ca nu o sa va para rau. Dar sa nu duceti copii daca au sub 18 ani ca mai sunt si scene deocheate.

foto: A. Pîclişan

« »